Församlingsutveckling

Göteborgs stift söker HR-specialist

Som HR-specialist är du ett professionellt och konsultativt stöd till kyrkoherdar och andra chefer i de olika församlingarna och pastoraten. Du ingår i ett team som kommer bestå av fem HR-specialister. 

Arbetsuppgifter

Du arbetar inom alla förekommande HR-områden. Det innebär att du utifrån de olika pastoratens och församlingarnas behov stöttar chefer med HR-kompetens i deras arbetsgivarroll. Du kommer att jobba med stöd inom kompetensförsörjning och rekrytering, omställning, arbetsmiljö, rehabilitering, lönebildning och löneöversyn, arbetsrättsliga frågor och förhandlingar, kompetensutveckling, förändringsarbete och organisationsutveckling.

Kvalifikationer

Du har relevant högskoleutbildning och flera års erfarenhet av kvalificerat och brett HR-arbete. Du är strukturerad och van att arbeta konsultativt. Eftersom arbetet styrs av verksamheternas behov har du förmåga att snabbt ställa om och anpassa dig till ändrade förutsättningar. Rollen kräver att du är bra på att skapa förtroendefulla relationer och har en god kommunikativ förmåga. Arbetslivserfarenhet från Svenska kyrkan är meriterande.

Då arbetet kräver resor i första hand inom Göteborgs stift, som är förutom Göteborg stad, Bohuslän, Halland och en del av Västergötland, behöver du ha B-körkort. Du är medlem i Svenska kyrkan. Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Välkommen med din ansökan!

 

 

 

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 1 september eller enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2024/4
Kontakt
  • Cecilia Nyholm, enhetschef, 031-7713039
  • Therese Warberg, 031-7712954
Publicerat 2024-06-14
Sista ansökningsdag 2024-06-28

Tillbaka till lediga jobb