Församlingsutveckling

Vi söker nu

Stiftsadjunkt för mission och evangelisation 

Göteborgs stift gör en särskild satsning på tro för nästa generation. Vi vill att du är med!

I tjänsten ingår att tillsammans med andra utveckla och stärka församlingsarbetet att föra vidare den kristna tron till nästa generation - barn och unga vuxna. Mycket arbete pågår redan och tjänsten innebär en möjlighet att i ett team med närliggande uppgifter ytterligare stärka stiftets arbete på området.

Vi söker dig som är präst i Svenska kyrkan. Du har arbetat minst fem år i församlingsarbete och har vana att möta människor i tro och samtal. Du har mycket god vana vid att utbilda och inspirera. Du arbetar i hela stiftet och har god kännedom och förståelse om församlingarnas bredd i såväl storstad som i landsbygd. 

Du kommer att ingå i arbetslaget för enheten för Församlingsutveckling och samverkar också med övriga medarbetare på stiftskansliet. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. Körkortskrav B.

Tjänsten är placerad på enheten för församlingsutveckling och är en tillsvidareanställning på heltid och tillträde enligt överenskommelse.

Vill du ha ytterligare upplysningar om tjänsten är du välkommen att kontakta: enhetschef för församlingsutveckling, Monica Hellerfjord, 031-771 30 35, rekryterare Therese Warberg, 031-771 29 54

Göteborgs stift omfattar geografiskt Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland och vi har kanslilokaler centralt i Göteborg och Uddevalla. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över församlingsliv och förvaltning i församlingar och pastorat. Göteborgs stiftskansli är ett kompetenscentrum som ska inspirera och stödja församlingarna i att förverkliga deras uppdrag. En rik mångfald av människor och verksamhet ryms inom Svenska kyrkan och vår grundsyn är att alla människor har lika värde inför Gud. Vi arbetar med årsarbetstid och en stor frihet under ansvar. Vi erbjuder nyrenoverade centrala arbetsplatser och personalförmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid, bidrag för busskort samt trevliga kollegor.

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/13
Kontakt
  • Therese Warberg, 031-7712954
  • Monica Hellerfjord, 031-7713035
Publicerat 2022-12-02
Sista ansökningsdag 2023-01-15

Retour aux postes vacants