Församlingsutveckling

Göteborgs stift söker stiftskonsulent med särskilt fokus på Svenska Kyrkans Unga

Tro för nästa generation är ett prioriterat område i Göteborgs stifts arbete. Det innebär att vi de kommande åren fokuserar på att rusta församlingar att föra kristen tro och kristet liv vidare in i framtiden. I detta arbete är barn- och unga en viktig målgrupp.

Svenska Kyrkans Unga i Göteborgs stift är en öppen gemenskap av unga människor som vill upptäcka och dela kristen tro, och en demokratisk rörelse av barn och ungdomar i Svenska kyrkan. Vi vill med Kristus i centrum och med dopet som grund verka i Guds skapelse och vara en gemenskap i församlingen där vi får växa i tro och ansvar. Barn och unga i våra sammanhang ska känna sig trygga i en gemenskap där de blir respekterade oavsett kön, etnisk tillhörighet, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.

Vi söker nu dig som vill arbeta som stiftskonsulent och vara med att utveckla Svenska kyrkans Unga i Göteborg och dess arbete med barn- och unga.

Tjänsten ska vara ett särskilt stöd för styrelsen för Svenska kyrkans unga i Göteborgs stift (SKUG) både i dess organisatoriska arbete och dess i utvecklings- och verksamhetsplanering samt dess ekonomi och vara en länk mellan stiftets verksamhetsplanering och SKUG.

I denna tjänst ingår att arrangera SKUGS juniorläger. Göteborgs stift driver Ung Resurs och i arbetsuppgifterna ingår också att vara med i planering och genomförande av utbildningar i inom området samt inom andra verksamheter där barn- och unga är i fokus.

Du ingår i stiftets enhet för Församlingsutveckling och det innebär att du är med i olika arbetsuppgifter som förekommer på enheten och samverkar med andra tjänstepersoner på enheten.

Arbetet innebär en del resor och även visst kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi söker dig som

 • Har församlingspedagogutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Har flerårig erfarenhet av arbete med barn och unga i församlingsverksamhet.
 • Är väl förtrogen med ett öppet och demokratiskt barn- och ungdomsarbete i Svenska kyrkan.
 • Har förmåga att bygga förtroende och bibehålla relationer
 • Kan arbeta tillsammans med kollegor i olika professioner avseende verksamhetsplanering och utvecklingsarbete.
 • Är självständig i att driva och utveckla projekt och verksamhet.
 • Är välstrukturerad och pedagogisk.
 • Viss föreningserfarenhet krävs, helst från Svenska kyrkans Unga
 • Är medlem i Svenska Kyrkan och har B-körkort

Välkommen med din ansökan!

Göteborgs stift omfattar geografiskt Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland och vi har kanslilokaler centralt i Göteborg och Uddevalla. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över
församlingsliv och förvaltning i församlingar och pastorat. Göteborgs stiftskansli är ett kompetenscentrum som ska inspirera och stödja församlingarna i att förverkliga deras uppdrag. En rik mångfald av människor och verksamhet ryms inom Svenska kyrkan och vår grundsyn är att alla människor har lika värde inför Gud. Vi arbetar med årsarbetstid och en stor frihet under ansvar. Vi erbjuder nyrenoverade centrala arbetsplatser och personalförmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid, bidrag för busskort samt trevliga kollegor.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/16
Kontakt
 • Monica Hellerfjord, enhetschef, 031-7713035
 • Anna-Maria Blomén, Hr-specialist, 031-7713018
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Tillbaka till lediga jobb