Enheten för församlingsstöd

Vi söker vikarierande stiftsjurist för kyrkorätt och förvaltningsrätt till vårt stiftskansli!Du ska arbeta med extern rådgivning, stöd och hjälp till församlingar och pastorat inom Göteborgs stift, samt intern rådgivning till stiftskansliets personal i frågor som rör framför allt kyrkorätt, men även till exempel förvaltningsrätt, stiftelserätt och offentlig rätt. I arbetet ingår vidare sekreterarskap, handläggning och beredning av ärenden i domkapitlet (ett inomkyrkligt tillsynsorgan), frågor om tystnadsplikt och sekretess, ärenden om utlämnande av handlingar, valfrågor samt medverkan i fortbildnings- och utbildningsinsatser inom det kyrko- och förvaltningsrättsliga området. GDPR - extern och intern rådgivning, samt kontakt med konsulter.

Vi söker dig som har juristexamen och minst 2 års anställning som jurist. Du har erfarenhet av att föredra ärenden i beslutande och verkställande organ samt god förmåga att upprätta underlag för beslut. Du är sakkunnig med hög integritet, noggrann och analytisk samtidigt som du också är van vid att arbeta i team och har förståelse för helheten. Du behärskar det svenska språket väl både i tal och skrift, körkort för bil är ett krav och du är medlem i Svenska kyrkan. Erfarenhet av Svenska kyrkans organisation eller annan politiskt styrd organisation är meriterande.

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete och stimulerande arbetsgemenskap med centralt tjänsteställe vid Lilla Bommen i Göteborg. Du blir en av två stiftsjurister. Tjänsten är ett vikariat med tillträde 1 maj 2023 eller enligt överenskommelse fram till och med 2024-01-31.

Varmt välkommen med din ansökan!

För ytterligare upplysningar om tjänsten:
Olof Karlsson, enhetschef
tfn: 031-771 30 40
Therese Warberg, rekryterare
tfn: 031-771 29 54


Göteborgs stift omfattar geografiskt Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland och vi har kanslilokaler centralt i Göteborg och Uddevalla. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över
församlingsliv och förvaltning i församlingar och pastorat. Göteborgs stiftskansli är ett kompetenscentrum som ska inspirera och stödja församlingarna i att förverkliga deras uppdrag. En rik mångfald av människor och verksamhet ryms inom Svenska kyrkan och vår grundsyn är att alla människor har lika värde inför Gud. Vi arbetar med årsarbetstid och en stor frihet under ansvar. Vi erbjuder nyrenoverade centrala arbetsplatser och personalförmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid, bidrag för västtrafikkort samt trevliga kollegor. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2023/1
Kontakt
  • Olof Karlsson, 031-7713040
  • Therese Warberg, 031-7712954
Publicerat 2023-01-18
Sista ansökningsdag 2023-02-18

Tillbaka till lediga jobb