Församlingsutveckling

Göteborgs stift söker stiftskonsulent med särskilt fokus på Barn och unga.

Tro för nästa generation är ett prioriterat område och en satsning i Göteborgs stifts arbete. Det innebär att vi de kommande åren fokuserar på att rusta församlingar att föra kristen tro och kristet liv vidare in i framtiden. I detta arbete är verksamhet för barn- och unga ett viktigt område.

Vi arbetar för en framtida, öppen kyrka som på ett relevant sätt förmedlar evangeliet till alla människor. Som stiftskonsulent arbetar du brett med att stödja och utveckla arbete och medarbetare i stiftets församlingar och pastorat. I arbetsuppgifterna ingår att vara med i planering och genomförande av utbildningar inom området lärande och undervisning med fokus på barn- och unga där målgruppen ofta är församlingspedagoger och assistenter men här ingår även präster i förekommande fall.

Du ingår i stiftets enhet för Församlingsutveckling och det innebär att du är med i olika arbetsuppgifter som förekommer på enheten och samverkar med andra tjänstepersoner på enheten med särskilt ansvar för att lyfta och driva frågor ur barns och ungas perspektiv.

Enheten arbetar nu med att utveckla sitt samarbete med Svenska kyrkans Unga vilket innebär att flera av enhetens resurser ska komma att arbeta med verksamhet som arrangeras i samverkan med dem. I tjänsten ingår ansvar för planering och genomförande av Utbildningar för unga, ett utbildningspaket för Unga ledare där flera på enheten och Svenska Kyrkans Unga är involverade. Visst samarbete kommer även att genomföras med Ung Resurs som drivs av Göteborgs stift. På sikt kommer också Kyrkopedagogik att ingå i tjänsten och även en dopsatsning är under planering.

Arbetet innebär en del resor och även visst kvälls- och helgarbete förekommer.

Vi söker dig som

  • Har församlingspedagogutbildning, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
  • Har flerårig erfarenhet av arbete med barn och unga i församlingsverksamhet.
  • Har förmåga att bygga förtroende och bibehålla relationer
  • Kan arbeta tillsammans med kollegor i olika professioner avseende verksamhetsplanering och utvecklingsarbete
  • Är självständig i att driva och utveckla projekt och verksamhet
  • Är välstrukturerad och pedagogisk
  • Är medlem i Svenska Kyrkan och har B-körkort
  • Erfarenhet av Kyrkopedagogiskt arbete är meriterande.

Välkommen med din ansökan!

Göteborgs stift omfattar geografiskt Bohuslän, Halland och västra delen av Västergötland och vi har kanslilokaler centralt i Göteborg och Uddevalla. Stiftets uppgift är att främja och ha tillsyn över
församlingsliv och förvaltning i församlingar och pastorat. Göteborgs stiftskansli är ett kompetenscentrum som ska inspirera och stödja församlingarna i att förverkliga deras uppdrag. En rik mångfald av människor och verksamhet ryms inom Svenska kyrkan och vår grundsyn är att alla människor har lika värde inför Gud. Vi arbetar med årsarbetstid och en stor frihet under ansvar. Vi erbjuder nyrenoverade centrala arbetsplatser och personalförmåner som friskvårdsbidrag och friskvårdstimme på arbetstid, bidrag för busskort samt trevliga kollegor. 

 

 

 

 

 

 

 Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Månadslön
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Göteborg
Län Västra Götalands län
Land Sverige
Referensnummer 2022/15
Kontakt
  • Monica Hellerfjord, enhetschef, 031-7713035
  • Anna-Maria Blomén, Hr-specialist, 031-7713018
Publicerat 2023-01-11
Sista ansökningsdag 2023-01-30

Zurück zu Stellenangeboten